1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Brány, vrata

PDFTiskEmail

Ploty, brány, vrata Brány a branky jsou vyráběny na zakázku, v rozměrech a provedeních dle individuálního požadavku zákazníka. Tvarově a vzhledově lze brány přizpůsobit plotovým polím.
 

současné době se z hlediska cena - kvalita vrata a ploty stále častěji žárově zinkují, nebo zinkujídalším vchním nátěrem dle Ral. Toto řešení je velice trvanlivé a estetické. Samotné zinkování u nás stojí přibližně stejně jako nátěr kvalitními barvami. Jsme stálí zákazníci  zinkovny a tudíš máme dohodnuty smluvní ceny pro velkoodběratele.
U standardní brány je rám svařený z ocelových profilů, tak aby se docílila dostatečná tuhost a pevnost.

 

Výplně bran provádímerůzných materiálů dle požadavků.

Výplně z : Tahokovu, dřeva, pletiva, plastových prken, kovaných prvků….

Součástí bran a branek je kompletní kování, které sestává ze seřiditelných závěsů (pantů), vložkového zámku, vložky FAB, oboustranné kliky, případně koule - kliky, protikusu zámku, u dvoukřídlých bran doplněno o stavěče křídel (zajištění v otevřeném stavu), dorazovou patku a u větších bran o šikmou vzpěru (zajištění brány v uzavřeném stavu). Pro brány nabízíme dodáváme i elektropohony na dálkové ovládání známé italské značky Genius.
 

  • jednokřídlé

  • dvoukřídlé

  • posuvné po kolejnici

  • posuvné samonosné tzv. nesené

 


Jednokřídlé brány

Používají se pouze tam, kde je menší průjezdná šířka, nebo kdetechnického hlediska nelze použít vrata dvoukřídlá.

 

Brána dvoukřídlá

Typ pohonů pro dvoukřídlá vrata se navrhuje dle velikosti a hmotnost jednotlivých křídel. Nezanedbatelný vliv na velikost a sílu pohonu druh výplně vrathlediska prostupu vzduchu. Dle podkladů výrobce pohonů by vrata měly mít asi 50% volného prostupu. Tento volný prostor sloužíprostupu vzduchu při manipulacivraty a při vyšších rychlostech větrumenšímu tlaku na el. pohony.

 

Brána posuvná samonosná 

Dle našeho názoru nejméně náchylná vrataporuchámnízkými provozními náklady. Žádná kolečka které jsou ve stykuvodou a posypovou solí. Jedinou nevýhodou samonosných posuvných bran jejich délka, kterou vyžadují při otevření průjezdu. Kvůli tomu nemohou být použity na pozemek, který po stranách průjezdu příliš malý prostor - samonosná posuvná brána musí mít cca o 1/3 větší délku než je šířka průjezdu. Proto potřebuje mít z jedné strany průjezdu alespoň tolik místa, jako je: šířka průjezdu + 1/3 šířky průjezdu. K instalaci posuvné samonosné brány potřebujeme vytvořit jen betonový základ. O zbytek se již postará naše firma, která na tento základ přikotví kompletní konstrukci brány. S velikostí betonového základu pro nesenou bránu Vám poradíme - základ vyžaduje přesné rozměry a otvory s vyvedenými kabely.

Tyto vrata lze osadit jakoukoliv výplní, naše firma zkušenosti i s instalací samonosných vrat o délce 15m.

 

Brány posuvné po kolejnici

Brány posuvné po kolejnici jsou levnější alternativou k neseným branám v případech, kde nemáme po straně průjezdu tolik místa, aby se dala použít brána samonosná, nebo jsou vrata příliš těžká.

Nevýhody:

-Kolejnice posuvné brány vyžaduje občasnou údržbu očištěním od pevných částí.

-V zimě hrozí zamrznutí kolejnice ledem, které naše firma je schopna řešit instalací samoregulačního topného kabelu umístěného do kolejnice.

 

 

 

 

 

 

 

  •  
  • Hlavní menu